Saturday, 31 December 2011

i'm a food lover...

assalammualaikum...today Aina nak citer pasal makanan pulak...yumyum  sebut pasal mkanan ni kan..giler spe yng x suka makan kan???umm tapi my favourite adlah ICE-cream and chocolate and mauffin,and cup cakeishh2 iter smpai esok pun x abes..semua Aina suka.....firstly aina nk tunjuk kt korng one pic try look down
|
|
|
..........................................




yumyumyummmyyyy sedapnye.....ummm banyak giler aiskrim,chocolate,cupcake...macm syurga makanan dah...fuhh tapi makan2 jugak kesihatan kena lah jaga..lagipun eating all this not good...can invite penyakit OBESITY....kan2
sampai sini je kot sorry ringkas giler kan...by the way hope mesej aina ni sampai lah kat u guys..okey...bye2 
assalammualaikum...PEACE no War!!!


Monday, 26 December 2011

renungan sejenak....

Assalammualaikum.....nmpak x picture di bawah ini:

tujuan saya adalah ingin berkongsi bersama wanita tentang betapa pentingnya maruah kita....untuk mengingatkan supaya berhati2 di luar sana kerana kita ingin mengelakkan diri dari dirogol,ataupun lelaki akan ghairah apabila melihat kita memakai baju2 yng mencolok mata...kita sebagai seorang wanita pasti sudah tau bahawa aurat itu sngt penting dijaga dan Islam juga menyuruh wanita menutup aurat kerana ingin memelihara kaum wanita dari berlaku perkara yang x diingini zaman sekarang ini....
kerana terlalu banyak pembuangan bayi kerana kelalaian kita memandang remeh terhadap perkara yang mungkin nampak biasa tatpi akn menjadi penting apabila seseorng itu sudah terkena...saya juga seorng wanita,tidaklah sempurna,tetapi saya ingin memberitahu wanita di luar sana agar berpakaian sopan untuk hindarkan diri dari perkara yang tidak diingini..saya harap entry ini dapat diterima oleh semua orang....

#mood:tengah lali nk tido....heeh :D
time: 12:20am...
renung-renungkanlah....selamat beramal
PEACE No WAR!...Assalammualaikum.....


Saturday, 24 December 2011

damai yang ku cari selama ini sudah kutemui....

damai yang ku cari selama ini sudah kutemui,iaitu dengan mengingati Allah setiap waktu..apabila aq menyebut nama Allah dan berzikir hatiku teasa tenang seerti air sungai yang mengalir...tidak sia-sia ibuku menghantar aq ke suatu tempat yang mengajar aku ilmu agama yang sehingga skrng masih aq ingati dan x akan luput dri ingatanku...semoga Allah buka pint hatiku untuk berubah menjadi lebih baik lagi insyaallah...


Assalammualaikum....
          ainaazwan....
          

Thursday, 10 November 2011

dah dpt result....

minggu lepas aq dah dpt result....alhamdulillah okey,tapi masih xde A lagi....tpi aq hanya mampu berdoa Allah yng menentukan....harap-harap dapat A lah bi....harp sngt sbb aq xde A lagi...pas tu kh umm x tau lah brpe..2 sbjek tu je yng aq x dpt lagi...yang aq dh kumpul gred skrng 5B 1C...ummm aq puas ati lah improve lah dari dulu...arp sngt dpt stay class gigih....aq hanya mampu merancang tapi Tuhan yang tentukan..aq nk sama kelas dengan kawan-kawan aq....insyaalah
wasalam

Friday, 4 November 2011

aidiladha

cant wait to celebrate Raya Haji...want to eat lembu...hehheheh korban...jahatnye..heheh :P...and i wish for all selmat hari Raya Haji....have a good time with your family...okey..wasalam

just for fun...

video
so funny when my lil sis say like this....hehhehe this was taken in my room..so messy...heheh :D

hidup kita

hidup kite ni macam warna ...mesti lah ade sedih dan ade mcm2 perasaan...cuba tengok kite orng ceria je dalam picture but it doesn't mean dalam tawa tu xde sedu....jadi klo korang see person yang selalu nampak ceria x semestinye diorang tu happy kt dlm heart....THE END.....wasalam

kenangan terindah 2g...

ni lah kawan-kawan aina.rindunye sebab dah abes form2 :( rasa macm x nak tinggalkan kelas ni...happening giler budak-budak dalam kelas ni....sporting and all lah...tahun depan form3 aihhh hope sangat can stay kelas G...and kawan2 nye pun yang sme jugak..insyaallah...semoga kenangan ni akan jadi yang terindah selma hampir setahun dok dalam kelas ni macm2 ragam ade...hheheheh :) 2012 please be nice with me okey... 

i'm mad and sad...

geram dan sedih bercampur baur sekrang yang aina rasa...geram sebabade someone who hurt my heart and my mom heart....sedih coz kenangkan aina ade buat salah ke dengan orang lain?Aina x tau lah kenapa kadang-kadang selalu dipinggirkan...sedihkan...macam x dihargai je.... semoga Allah tabahkan hati Aina.... :(

ummm..nothing to say

fuhhh penat giler ari ni..banyak keje kena buat...aih dh ah dtng sekolah kul 9.00 pagi agi..letih kot..ngantuk sudah...maklumlah dah abes exam mcm2 keje ahh kena buat...aq tolong spbt..perghh banyak giler buku2 yang nk dilayan...dengan budak2 yang x paham bahasa...ishhh geram betul lah aq!pas tu aq penolong dalam kelas cikgu suruh macm2 lah....tapi xpe berbaloi..sebb ckgu kate ade Anugerah Kecemerlangan pas cuti Raya Haji...hari rabu..aq dpt anugerah sebagai peonolong kelas...jangn jeless...heheheh kidding..rabu tu pulak jugalah kena bagi buku tuk budak frm3 and frm2 taun depan.....ape2 pun best ahh today mcm2 gelagat ade....so..semekom

Thursday, 3 November 2011

eee...geramnye...

nk tau kenapa aina tulis tittle kat ats tu??sbb aina bengang sangat ade ke patut meniru pas2 kertas jawapan...aihhh dose2 tapi aina nk report...kesian plak kt dorng nnt gara2 aina gagal exam...xpe lah biar lah diorng suatu ari nanti diorang sedar jugak amin...do je lah yang boleh...sbb aina pun mesti ade buat slh jugak x leh nk tuduh diorang gak...kan??semekom..

seronoknye....happy

bahagianye aq dh abes exam....selma dok form 2 dah bnyak aq belajar harp dapat markah yang bagus lah..berharap sangat2...insyaallah..amin..doakan aq okey..tapi taun depan masih ade lagi perjalanan yang harus aq tempuhi iaitu form3..PMR owhhh aq arap sngat dpt masuk asrama...insyaallah..